КОРПОРАЦІЯ NORTHROP GRUMMAN ВИРІШИЛА ВІДМОВИТИСЯ ВІД РОЗРОБКИ ПЕРСПЕКТИВНОЇ РАКЕТИ-НОСІЯ

Корпорація Northrop Grumman вирішила відмовитися від розробки перспективної ракети-носія OmegA, яку планували використовувати в інтересах Міноборони США.

Про це 11 вересня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на Naked science. Недавно з’явилися чутки про відмову від розробки, тепер же їх підтвердили офіційно.

 

«На даний момент ми вирішили не продовжувати розробку пускової системи OmegA», — заявили в прес-службі Northrop Grumman. Разом з тим, компанія не відмовляється від роботи в космічній галузі як такої і планує і далі брати участь в подібних проектах.

 

Ракету-носій OmegA створювали в інтересах Пентагону, в рамках програми з запуску апаратів військового призначення. Розробка в значній мірі фінансувалася урядом США. Носій повинен був включати в себе два твердопаливних ступені і третій ступінь, який використовує воднево-кисневий двигун. Перший політ ракети був намічений на 2021-й.

 

На початку цього тижня китайський експериментальний багаторазовий космічний корабель успішно здійснив посадку через два дні після запуску. Офіційно тип космічного корабля не розкривається, але більш ранні заяви космічної організації країни і спостереження астрономів вказують на те, що це багаторазовий космоплан.

Поделиться публикацией