КОРОТКОСТРОКОВА МЕТА — РІЗКА ІНТЕНСИФІКАЦІЯ НАШОЇ РОЗВІДКИ ПО ЛІНІЇ РОЗВЕДЕННЯ ВІЙСЬК НА ДОНБАСІ — НАЧАЛЬНИК ГУР МІНОБОРОНИ

Начальник Головного управління розвідки Міноборони України (ГУР МО) Кирило Буданов вважає своєю короткостроковою метою інтенсифікацію розвідки на Донбасі.

Про це він зазначив в інтерв’ю агентству «Інтерфакс-Україна» 11 серпня.

 

«Короткострокові цілі очевидні. Перш за все, це різка інтенсифікація нашої розвідки по лінії розведення військ на Донбасі. Ми повинні ретельно верифікувати і розбирати на складові будь-які прояви активності тієї сторони, щоб виключити або припинити провокації», — сказав Буданов.

 

При цьому він підкреслив, що «президентський мирний план — це основа основ сьогоднішнього дня».

 

Серед інших завдань Буданов назвав «підвищення рівня технічної, технологічної та управлінської готовності ГУР, в тому числі, — впровадження конкретних нових технологічних рішень в наші розвідувальні функції і насамперед рішень по зніманню / зчитуванню інформації». Він також наголосив на необхідності «перебудови форматів аналітичної роботи таким чином, щоб отримувати більш цілісні прогностичні висновки в більш короткі терміни».

 

«Ще один напрямок — розробка, по суті, в онлайн-режимі, детальних сценаріїв наших відповідей на ті чи інші зовнішні і внутрішні подразнення», — сказав начальник ГУР.

 

Говорячи про загрози безпеці України, Буданов зазначив «війни нового типу, куди залучені не тільки військові угруповання, а й цивільні частини, і які ідеально маскуються різними потужними пропагандистськими програмами». «Нам треба вчитися виокремлювати військову складову в цих потенційних конфліктах, заздалегідь позначати її наявність і превентивно гасити можливості для початку військових конфліктів», — сказав Буданов.

 

Перед будь-якою країною, зазначив начальник ГУР, зараз стоять такі ризики: «глобальний світ, відкриті кордони, швидке знімання будь-якої інформації, множинні осередки недружніх намірів, різке зростання технічних можливостей для ініціації тих чи інших зіткнень. А все це гроші і модернізація».

 

«Особливо хочу підкреслити, що у деяких країн сильно виражена схильність до інтенсифікації різного роду гібридних впливів на нашу країну, щоб підштовхнути до того чи іншого вектору розвитку. Вигідною для цих країн, а не для нас. Так ось, наше завдання — заздалегідь і в повному обсязі оцінити всі військові можливості будь-якого потенційного противника», — сказав Буданов.

 

Кирило Буданов був призначений на посаду начальника ГУР МО указом президента Зеленського 5 серпня 2020 року.

Поделиться публикацией