КОНЦЕРН MBDA ГОТОВИЙ ВІДНОВИТИ ВИРОБНИЦТВО РАКЕТ TAURUS

Німецьке оборонне виробництво MBDA планує відновити виробництво ракет Taurus і збільшити випуск ракет для Patriot. Про це розповів очільник MBDA Томас Готшильд в інтерв’ю газеті Augsburger Allgemeine.

«Таурус» належить до набору для сучасної війни. Наразі Україна покриває свою обороноздатність іншими видами озброєнь. Однак, з точки зору українців, «Таурус» був би важливим додатковим компонентом у нинішній ситуації. Але ще раз повторюю: не нам вирішувати, чи постачати Україні «Таурус». Це політичне рішення німецького уряду, яке я не коментую», — заявив Готшильд.

Коментуючи відновлення виробництва «Taurus», глава концерну сказав, що виробнича лінія для ракет, випробувальні пристрої та відповідні цехи все ще доступні для роботи, і відновити виробництво буде можливо, як тільки з’явиться відповідне замовлення. Готшильд також заявив, що MBDA та її американський партнер Raytheon отримали контракт на виробництво близько 1000 ракет для ЗРК Patriot протягом наступних 10 років. «Контракт підписано. Остаточне виробництво ракет відбуватиметься у Шробенхаузені. Наразі ми плануємо будівництво заводу з виробництва двигунів в Ашау. Перші ракети Patriot ми поставимо протягом трьох років», — сказав він.

Раніше повідомлялося, що Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги для України, до якого увійшло 18 000 снарядів, інженерна техніка та інше обладнання.

Поделиться публикацией