КОНТРНАСТУП ЙДЕ ЗА ПЛАНОМ — ГЕНЕРАЛИ СИРСЬКИЙ І ТАРНАВСЬКИЙ В ІНТЕРВ’Ю ABC NEWS

«Поки що все розвивається згідно з планами, які були розроблені та затверджені», — сказав командувач Сухопутних сил України генерал Олександр Сирський в інтерв’ю головному кореспонденту ABC News Марті Раддатц.

Генерал Олександр Тарнавський, який очолює контрнаступ на півдні, заявив, що ситуація «стабільна».

Невдалий переворот приватної військової компанії Wagner Group, очолюваної Євгеном Пригожиним, призвів до припущень, що Путін втрачає контроль над владою в Російській Федерації. Однак Сирський сказав, що наслідки невдалого перевороту не вплинуть на бойові дії на землі. «Самі події в Росії не вплинули на бойові дії в районі відповідальності моєї групи військ», — сказав він. «Для нас було б краще, якби були якісь негативні наслідки в самій Росії. Але для мене це не має значення».

Останніми днями з’являється все більше ознак прогресу: Україна просувається навколо Бахмута, східного міста, де Росія зазнала десятків тисяч втрат, намагаючись захопити його. Україні також вдалося створити невеликий плацдарм на контрольованому Росією східному березі річки Дніпро навпроти Херсона. Українські командири та офіційні особи запропонували, що мета полягає в тому, щоб виснажити російські сили настільки, щоб зробити прорив, який зможе використати головна контрнаступальна сила України. Україна досі не задіяла всі зібрані бригади для контрнаступу чи озброєння, надане західними союзниками.

Поделиться публикацией