КОНСЕНСУС НАТО ЩОДО ПОВНОГО ЧЛЕНСТВА УКРАЇНИ РОЗШИРИТЬ ПРОСТІР ЄВРОПЕЙСЬКОЇ БЕЗПЕКИ — UTS

Повний консенсус щодо членства України в НАТО може розширити простір континентальної безпеки — UTS

Саміт НАТО у Вільнюсі – нова можливість продемонструвати Росії, що Альянс підтримуватиме Україну у її прагненні звільнити окуповані території. Водночас для блоку це не просто підтримка окремої країни, це реальний та єдиний шлях до зміцнення континентальної безпеки.

На цьому наполягає аналітична група Ukrane’s Technologies and Strategies, яка розмістила матеріал на своєму ТГ-каналі.

Ескперти вказують, що НАТО розуміє російську загрозу: Путін відновив територіальну експансію, яка закінчиться тоді, коли Росію зупинять силою. Попри величезні втрати в живій силі і військовій техніці, яких зазнала російська армія, Путін не збирається припиняти війну. Більше того, останні події в РФ, пов’язані з бунтом Пригожина доводять, що Росія може стати територією геополітичної турбулентності, яка масштабує ризики та загрози для Заходу.

Слід особливо наголосити на розвитку викликів від Росії, яка прискорено мілітаризується: незважаючи на запроваджені санкції, ВПК РФ навіть збільшив обсяги виробництва крилатих та балістичних ракет, поставки дронів з Ірану тривають. Протягом 30 років після розпаду СРСР Росія акумулювала фінансовий ресурс на підготовку до великої війни, яка розпочалася саме під час правління Путіна, який ненавидить Україну і Захід і бажає знищити їх. За таких обставин НАТО має реагувати на упередження, адже унеможливити російську загрозу набагато більш ефективний варіант, аніж воювати з росіянами на вулицях європейських міст. У цьому відношенні, повноправне членство України в Альянсі вбачається єдино можливим варіантом задля недопущення війни НАТО з РФ.

Кремль хоче не лише окупувати Україну, але і перетворити її територію в плацдарм для наступу на Захід

Російська пропаганда роками озвучує ядерні погрози для того, щоб налякати Захід і змусити відмовитися від ідеї інтеграції України в НАТО. Це пояснюється тим, що Кремль хоче не лише окупувати Україну, але і перетворити її територію в плацдарм для наступу на Захід — по аналогії з тим, як Путін перетворив Білорусь в плацдарм для наступу на Україну в лютому 2022 року. Путін готовий вбити половину російських чоловіків, але не відмовиться від війни з Україною. За таких умов Європа отримує широкий спектр викликів та загроз, найбільшою з яких є загроза вторгнення Росії в країни ЦСЄ.

Усе викладене вище актуалізує членство України в НАТО як виключну можливість розширення простору безпеки для Європи. ЗСУ протягом 16 місяців воюють асиметрично з більш сильним ворогом і перетворилися на найдосвідченішу армію Європи. Саме Україна здатна посилити східний фланг НАТО. Позиція тих країн Альянсу, які підтримують членство України в НАТО – приклад для інших його учасників, адже не варто недооцінювати російську загрозу.

Членство України в НАТО не лише поставить крапку в безглуздих і загарбницьких війнах, які періодично починає Росія, але і стане фактором суттєвого посилення Альянсу, який стане найсильнішою військовою організацією за весь час існування людства.

Сучасні війська НАТО. Військові маневри

Поделиться публикацией