КОМІТЕТ З ПИТАНЬ БЕЗПЕКИ КАБІНЕТУ МІНІСТРІВ ІНДІЇ СХВАЛИВ КОНТРАКТ НА КУПІВЛЮ 56 ЛЕГКИХ ТРАНСПОРТНИХ ЛІТАКІВ С-295

Комітет з питань безпеки Кабінету міністрів Індії 8 вересня цього року схвалив контракт на купівлю 56 легких транспортних літаків С-295, які постачатиме корпорація Airbus.

Про це 9 вересня ц.р. повідомив Defense Express, посилаючись на пише портал Air Recognition.

Повідомляється, що видання при цьому розкрило строк виконання цього контракту. Протягом 48 місяців, тобто 4 років, до Індії мають бути доставлені суходолом або морем перші 16 літаків C-295 за цим контрактом, а інші 40 років – мають бути виготовлені на потужностях індійського консорціуму TATA протягом наступних десяти років.

Іншими словами – виконання усього контракту на поставки 56 літаків С-295 для ВПС Індії триватиме 10 років, тобто до 2031 року.

Варто нагадати, що взагалі то контракт на поставку 56 літаків С-295 та індійський консорціум Tata Advanced Systems Limited (TASL) та корпорація Airbus підписали ще на початку січня 2021 року.

Таким чином виходить, що уряд Індії погодив закупівлю нових транспортників для свого війська лише за 9 місяців після фактичного укладання угоди.

Defense Express описував й інші деталі цієї закупівлі. Зокрема, що Індія хоче закупити ці 56 літаків C-295 в першу чергу для заміни транспортних літаків Avro-748. При цьому C-295 в складі індійських ВПС мають також доповнити, а в перспективі – і замінити собою флот транспортних літаків Ан-32, наголошувало тоді в своїй публікації видання Hindustan Times.

Додамо, що зараз ВПС Індії мають близько сотні літаків Ан-32.

Поделиться публикацией