КОМАНДУВАЧ ОС ОЦІНИВ ВІЙСЬКОВІ ЗАГРОЗИ НА КОРДОНАХ З ПРИДНІСТРОВ’ЯМ І БІЛОРУССЮ

На сьогоднішній день на кордонах з Білоруссю і невизнаним Придністров’ям військових загроз для Укріани немає, заявив командувач Об’єднаними силами ЗСУ Сергій Наєв.

«Нині зміни, які б загрожували національній безпеці України, ні з боку Білорусі, ні з боку Молдови та незаконної Придністровської республіки не спостерігаються. Немає ніякого накопичення (військ — ред.). Поки не виявлені загрози, пов’язані з цими напрямами», — сказав Наєв.

Про це повідомив портал DT,UA, посилаючись на «Укрінформ».

Відзначимо, раніше екскомандувач Збройними силами США в Європі генерал Бен Ходжес заявив, що Кремль під приводом «гуманітарної кризи» може здійснити військове вторгнення в Херсонську область через посуху і нестачу води на півострові вже восени цього року.

Таку ж думку висловив президент американського фонду Джеймстаун Глен Говард, зазначивши, що посушливе літо в Криму може спонукати росіян перейти до активних дій в Херсонській області, щоб отримати контроль над Північно-Кримським каналом і відновити водопостачання окупованого Криму.

Також в українській розвідці заявили, що Росія відпрацьовує план щодо застосування Збройних сил для створення сухопутного коридору в анексований Крим.

Водночас 5 липня командувач Військово-морських сил ЗСУ контрадмірал Олексій Неїжпапа заявив про велику ймовірність нападу РФ з боку Криму. За його словами, конфлікт спричинить безліч жертв.

Не пізніше 6 червня командувач Об’єднаних сил Збройних сил України Сергій Наєв назвав слова Неїжпапи перебільшенням і назвав ситуацію контрольованою.

Поделиться публикацией