КОМАНДУВАННЯ ЩОДНЯ РОБИТЬ ОБ’ЇЗД СТОЛИЦІ Й ОБЛАСТІ. ВОРОГ ДАЛІ НЕ ПІДЕ – О. ГРУЗЕВИЧ

Українські захисники роблять усе можливе, щоб ворог до Києва більше не наблизився.

Про це 18 березня ц.р. повідомив заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ ЗСУ бригадний генерал Олександр Грузевич сказав на брифінгу.

«Наш командувач щодня робить об’їзд столиці й області та перевіряє стан готовності. Можу вас запевненити, що ворог далі не піде. Він буде зупинений» — наголосив Грузевич.

За його словами, нині створено угруповування військ, яке призначене для оборони міста Києва та Київської області, є два кола оборони, які зупиняють ворога.

«На деяких напрямках, а це Броварський та Бориспільський, ворог взагалі відмовився від активних наступальних дій. Є невеличкі спроби здійснити активні дії на лівому березі Дніпра, але успіху вони також не мають», — сказав бригадний генерал.

Крім того, додав він, нині вибудовується ефективна система протиповітряної оборони. «Тільки за минулі пару днів збито два літаки, один вертоліт, понад 6 ракет. Але, на превеликий жаль, коли збивається ракета, уламки падають та руйнують наші будинки та цивільну інфраструктуру», — зазначив військовий.

За даними Грузевича, росіяни планували захопити Київ за три дні, але завдяки вмілому керівництву та роботі військових, всіх правоохоронних органів та сил оборони їм це не вдалося.

«На сьогодні по правому березі Дніпра є смуга зовнішнього кільця, яка розширена до 70 км. Це унеможливлює ведення вогню, окрім ракет. По лівому березі є просування ворога, але українські захисники його ліквідували. Ворог перейшов до іншої тактики: цинічно розстрілює об’єкти інфраструктури, прикриваючись тим, що нібито б‘є по військовій інфраструктурі», — додав заступник начальника штабу Командування Сухопутних військ.

Він закликав мешкав міста та області не нехтувати сигналами протиповітряної системи, адже в укриті є більше шансів врятуватися від ворожих обстрілів . «Нам, військовим, спокійніше виконувати свої завдання, коли цивільні знаходяться в укриттях, у відповідних місцях . Тому нехтувати сигналами не треба», — підкреслив Гузевич.

Поделиться публикацией