КОМАНДУВАННЯ СУХОПУТНИХ ВІЙСЬК США ОТРИМАЄ ПЕРШУ СЕРІЙНУ БАГАТОЦІЛЬОВУ БРОНЕМАШИНУ AMPV (ARMORED MULTI-PURPOSE VEHICLE).

Про це 4 серпня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на новину корпорацію Bae Systems.

Метою програми AMPV є забезпечення безпеки й живучості особового складу на полі бою шляхом оснащення високонадійним і мобільним парком нових транспортних засобів.

Першою з п’яти замовлених версій стала машина управління.

Початковий контракт вартістю 383 млн доларів на поставку нових багатоцільових броньованих машин AMPV (Armored Multi-Purpose Vehicle) військові США підписали з BAE Systems в грудні 2014 року, що залишилася єдиним претендентом в рамках оголошеного у 2013 році тендеру.

Він передбачав поставку протягом 52-місячного етапу (2015-2019 фінансових років) інженерно-технічної й виробничої розробки (EMD) 29 дослідних зразків в п’яти версіях для проведення випробувань.

AMPV розроблена на базі модернізованої бойової машини піхоти «Bradley» M2. Бронемашини, які планується виробляти в п’яти варіантах, призначені для заміни застарілих бронемашин M-113.

AMPV будуть поставлені в версіях загального призначення, машини управління, транспортера 120-мм міномета, машини медичної евакуації та машини надання медичної допомоги.

У січні-лютому 2019 року зі BAE Systems були підписані перші контракти на суму до 575 млн доларів для початку виробництва даної техніки.

У січні 2020 року з компанією було укладено додаткову угоду вартістю 400,906 млн доларів на поставку 160 одиниць AMPV. Всього на поточний момент замовлено понад 450 бронемашин.

Програма передбачає закупівлю в цілому до 2297 бронемашин даного типу.

 

Поделиться публикацией