КОМАНДА ЗЕЛЕНСЬКОГО МАЄ НАМІР СУТТЄВО МОДЕРНІЗУВАТИ ЗСУ – ПЕРЕВАЖНО ЗА КОШТИ ЗАХІДНИХ ПАРТНЕРІВ

Зокрема, чинна влада зажадала модернізацію флоту за 4,7 млрд доларів, з яких 4,3 млрд – від партнерів. Модернізація Сухопутних військ може обійтися у 6,1 млрд, з яких 3,3 млрд від партнерів. А модернізація Повітряних сил ЗСУ у частині «Придбання бойових літаків і гелікоптерів» коштуватиме 14 млрд дол. – тут усі 14,5 млрд доларів мають надійти від партнерів.

Ці позиції виписані у програмі «Безпековий форпост», де деталізовано потреби України в модернізації Збройних сил і структур МВС.

Як повідомив LB.UA, «Безпековий форпост» входить у документ під назвою назву «A Greater Justice and Opportunity – Building Prosperous and Resilient Ukraine», який президент Володимир Зеленський під час свого візиту до США представив американським партнерам. Цей План трансформації України, за словами глави держави, окреслює бачення розбудови України на найближчі п’ять-десять років як «безпекового форпосту, цифрового, інфраструктурного та аграрного хабу».

«Закладені в плані понад 80 проєктів – це амбітні проєкти на загальну суму 277 мільярдів доларів. Вони передбачають фінансування коштом державного бюджету України, а також залучення програм міжнародної допомоги, кредитів, інвестицій», – заявив Володимир Зеленський.

Поделиться публикацией