КОЛОНИ ТЕХНІКИ З РОСІЇ ПРИХОВАНО В’ЇЖДЖАЮТЬ ДО УКРАЇНИ

Волонтери розвідувальної спільноти InformNapalm отримали та опублікували знімки з БПЛА ОБСЄ, які свідчать про таємне вторгнення російських військових колон в Україну на початку червня 2020 року.

Про 18 червня ц.р. повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на  InformNapalm.

Переміщення військових вантажівок з Росії в Україну було описане у звіті СММ ОБСЄ №134/2020 від 6 червня 2020 року.

Нагадаємо, що у звіті ОБСЄ повідомлялось, що БПЛА зафіксував автоколону вантажівок, які приховано в’їжджали на територію України в непідконтрольному районі Луганської області поблизу кордону з Російською Федерацію в місцях, не обладнаних системою пропуску.

Переміщення вантажівок відбувалося у період між 20:40 4 червня і 00:24 5 червня.

У період із 20:52 до 21:22 дві вантажівки військового типу відокремилися від автоколони, вирушивши у східному напрямку, і виїхали з України.

Решта принаймні 14 вантажівок військового типу, машин та супровідний автомобіль залишилися на місці.

У період між 21:26 та 21:58 БПЛА зафіксував, як в Україну в’їхали дві універсальні легкі машини й наблизилися до автоколони з як мінімум 14 вантажівок, машин та супровідного автомобіля: одна зупинилася біля автоколони, а друга рушила на захід вказаною вище ґрунтовою дорогою приблизно на 2 км на схід від Черемшиного.

Близько 22:10 БПЛА зафіксував другу автоколону з 5 вантажівок військового типу, які в’їхали в Україну, проїхали повз першу нерухому автоколону та рушили в західному напрямку. Тимчасом нерухома автоколона вирушила у східному напрямку і виїхала з України.

О 22:55 БПЛА зафіксував, як до другої автоколони із 5 вантажівок військового типу, які в’їхали в Україну, приєдналися згадані вище 3 транспортні засоби військового типу, що стояли в лісосмузі, та ще 2 вантажівки військового типу, які приїхали зі східного напрямку.

 

Друга автоколона, що тепер налічувала 10 транспортних засобів, вирушила ґрунтовими дорогами в західному напрямку через Черемшине та н. п. Нижньодеревечка, а потім, за спостереженнями БПЛА, рушила до об’єкта в непідконтрольному урядові Луганську, куди вона приїхала о 00:24 5 червня.

Спираючись на початкові дані, зазначені у звіті ОБСЄ, волонтерам InformNapalm вдалося визначити точні координати знімків на місцевості – зробити геолокаційну прив’язку.

Перший знімок фіксує колону вантажівок прямо безпосередньо біля кордону з РФ у координатах: 48.160698, 39.904193

Другий знімок фіксує прибуття вантажівок у точку з координатами у Луганську: 48.538979, 39.325941.

Волонтери InformNapalm за допомогою моніторингу відкритих джерел встановили, що ця територія давно використовується російськими окупаційними військами в якості бази для так званого “окремого батальйону матеріального забезпечення 2-го Армійського Корпусу”.

Поделиться публикацией