КЛЮЧ ДО УСПІХУ В РОЗВИТКУ ВІТЧИЗНЯНОГО ОПК — ПЕРЕЗАВАНТАЖЕННЯ СФЕРИ КООПЕРАТИВНОГО УПРАВЛІННЯ – О.ПАЩЕНКО

Ключ до успіху в подальшому розвитку нашого українського оборонно-промислового комплексу — це перезавантаження сфери кооперативного управління. Ми повинні залишити у минулому організаційно-правову форму державного підприємства.

Про це в інтерв’ю ІА «ОПК» повідомив Генеральний директор Державного підприємства «Завод 410 цивільної авіації» Олександр Пащенко.

«Давно назріло питання прийняття спеціального закону щодо перетворення державних унітарних підприємств, що відобразилось у законі №3822 («Про особливості реформування підприємств оборонно-промислового комплексу державної форми власності», реєстр. №3822 від 16.12.2020 – ІА «ОПК»). Але знову ж таки, якщо в останні роки склад Концерну оновлюється прогресивним менеджментом, то на багатьох підприємствах, що входять до «Укроборонпрому», ситуація трошки інша», — пояснив він.

Крім того, О. Пащенко наголосив, що перезавантаження підприємства – це комплексний аудит, який дозволить впорядкувати усі його активи, що використовуються; узаконити інтелектуальну власність та ввести її прозорий облік у подальшому, скинути з підприємства тягар у вигляді непрофільних активів, які нині є «візком» з СРСР. Також дана трансформація дозволить налаштувати систему корпоративного управління, яка забезпечуватиме її відкритість та прозорість. Багато хто з нинішніх керівників державних підприємств до такого не готовий.

 

Поделиться публикацией