«КИЇВСЬКИЙ БРОНЕТАНКОВИЙ» СПРОСТОВУЄ, ЩО КУПУВАВ СВОЇ Ж ЗАПЧАСТИНИ

ДП «Київський бронетанковий завод» заявляє, що не купував своїх же запчастин за завищеними цінами і називає інформацію «Наших грошей», яка опублікована напередодні, брехливою.

Про це 25 червня повідомила прес-служба підприємства.

 

«Повідомлення програми» Наші гроші «про те, що посадові особи ДП» Київський бронетанковий завод «поставили під виглядом нових запчастин і комплектуючих старі, не відповідає дійсності і поширює неправдиву інформацію», — зазначає прес-служба.

Також в держпідприємстві називають брехнею інформація про те, що ці запчастини не відповідали технічним вимогам і були поставлені за завищеними цінами.

«Згідно з результатами тендеру від 10.08.2018 ТОВ» Торговий дім «Партсет» визнаний переможцем на поставку запчастин до танків Т-72 (гідроамортизатори, катки підтримують, торсіони, верстати НСВТ) та укладено договір №КБТЗ / ПСПК / 18/52 на поставку зазначених ТМЦ на загальну суму 3 824 666 грн «, — йдеться в повідомленні.

У підприємстві заявили, що запчастини не купували у себе ж, а прийняли, за умовами договору, зберігання в жовтні 2018 роки від ТОВ «Партсет» ТМЦ (запчастини БТР-3Е колісні редуктори, мости, лебідки, важелі) на загальну суму 5 316 108 грн.

«Все придбані запасні частини та комплектуючі мають другу категорію і фактично нові, тобто не використовуються, але складського зберігання. Частина комплектуючих вже встановлено на бойову техніку ЗСУ в рамках ремонтних робіт», — запевнили в ДП.

У бронетанковому додали, що інші запчастини придбали як складський запас і зберігають на складах підприємства. «Адже поки КБТЗ має гарантійні зобов’язання по ремонту і відновленню 44 одиниць БТР-3ДА і вимагає ремонтного фонду», — пояснили на заводі.

В ДП відзначили, що придбали всі запчастини і комплектуючі за рахунок підприємства.

Також повідомляється, що придбані деталі спочатку не планували встановлювати в рамках ДОЗ на нові вироби, тому звинувачення ЗМІ називають абсурдними.

Відзначається, що весь товар знаходиться на складі підприємства. Також на заводі готові дати можливість перевірити якість закуплених запчастин.

Нагадаємо:

  • 24 червня «Наші гроші» з посиланням на постанову Печерського райсуду Києва повідомляли, що Державне бюро розслідувань підозрює посадових осіб ДП «Київський бронетанковий завод» в привласненні коштів через угоди з ТОВ «Торговий дім» Партсет «по ремонту та закупівлі деталей до бронетранспортерів на 9,14 млн грн.
Поделиться публикацией