КИЇВСЬКИЙ БРОНЕТАНКОВИЙ ЗАВОД ДОСТРОКОВО ПЕРЕДАВ ЗБРОЙНИМ СИЛАМ УКРАЇНИ ЧЕРГОВУ ПАРТІЮ ВІДРЕМОНТОВАНИХ ТАНКІВ Т-72

Державне підприємство «Київський бронетанковий завод» (КБТЗ), що входить до складу Державного концерну «Укроборонпром», передало українським військовим три відремонтовані танки Т-72.

Про це 5 квітня ц.р. повідомили в прес-центрі ДК «Укроборонпром».

Машини пройшли капітальний ремонт з доробками у рамках державного оборонного замовлення та отримали поліпшені бойові й технічні характеристики. Роботи виконані з випередженням графіка, однак за обмеженого фінансування.

Зокрема, ходові якості Т-72 покращили завдяки встановленню більш потужного двигуна у 840 кінських сил і гусениць від танка Т-80. Командну керованість удосконалили комплектом сучасної цифрової радіостанції і супутникової навігаційної системи. Це дасть змогу підтримувати зв’язок із піхотними підрозділами для посилення взаємодії на полі бою.

Крім того, прилади нічного бачення машин оснастили сучасними електронно-оптичними перетворювачами третього покоління.

Київський бронетанковий завод ремонтує та модернізує техніку у тісній співпраці з Центральним бронетанковим управлінням ЗСУ Міністерства оборони України. Модернізація, зокрема, охоплює усі складові – захищеність, мобільність, вогневі спроможності, командну керованість.

Поделиться публикацией