КИТАЙ МОЖЕ ВТОРГНУТИСЯ НА ТАЙВАНЬ ЦЬОГО АБО НАСТУПНОГО РОКУ – ЕКСПЕРТ

Китай може вторгнутися на Тайвань цього або наступного року, припускає командувач військово-морськими операціями США адмірал Майкл Гілдей. Сполучені Штати повинні бути готовими реагувати на вторгнення.

Про це 21 жовтня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись France24.

 

Коментарі Гілдея пролунали після того, як глава національної безпеки Тайваню Чень Мінтон попередив, що будь-яка спроба вторгнення на острів зазнає невдачі і перетворить Китай на міжнародного ізгоя.

Дискусії ж щодо можливої дати нападу посилилися торік, коли тодішній голова Індійсько-Тихоокеанського командування, адмірал Філіп Девідсон заявив Конгресу, що китайські військові можуть» вжити заходів» проти Тайваню до 2027 року, наголошує Financial Times.

«Уся справа в тому, як поводяться китайці і що вони роблять. Те, що ми бачили за останні 20 років, це те, що вони виконали кожну обіцянку, яку вони давали раніше, – наголошує Гілдей. – Тому, коли ми говоримо про можливу експансію Китаю на Тайвань у 2027 році, я думаю, що це може статися й у 2022 чи, можливо, 2023 році. Ми не можемо не враховувати цього».

Кілька днів тому державний секретар США Ентоні Блінкен також наголошував на рішучості Китаю «досягти возз’єднання (з Тайванем – ред.) в набагато швидший термін». Блінкен також заявив, що будь-яка війна через Тайвань вплине на світову торгівлю.

Поделиться публикацией