КИТАЙСЬКА КОМПАНІЯ ПРОДЕМОНСТРУВАЛА ВДОСКОНАЛЕНИЙ ВАРІАНТ БЛА ВЕРТИКАЛЬНОГО ЗЛЬОТУ

Компанія Zhong Hang — Zhi (ZHZ) Science and Technology Ltd. на проведеної недавно в Чжухаї виставці Airshow China 2021 продемонструвала вдосконалений варіант БЛА вертикального зльоту і посадки TD220.

Про це 18 жовтня ц.р. повідомив портал «ВПК Новости».

TD220 є БЛА вертолітного типу, оснащений співвісні несучими гвинтами, які завдяки заміні багатьох механічних компонентів електричними містить вдвічі менше деталей, ніж у несучих гвинтів компанії «Камов». Для зльоту і посадки TD220 потрібна площадка розміром 5 на 5 м.

БЛА пропонується як для цивільного застосування, так і для оснащення сил безпеки і поліції. Як повідомляється, TD220 може застосовуватися для виконання широкого спектру завдань, включаючи ведення розвідки, виявлення мінних полів, ретрансляцію зв’язку, постачання військ, протидія контрабанді, моніторинг ліній електропередач і лісових масивів, а також аерофотозйомку.

Тривалість польоту TD220 з 50-кг корисним навантаженням в ході ведення спостереження становить до 5 годин. Апарат максимальною злітною масою 350 кг може розвивати крейсерську швидкість близько 100 км / ч, практична стеля становить 4000 м. Комплект датчиків розміщений у встановленій в нижній носовій частині розвідувальної станції.

БЛА TD220 вперше був продемонстрований в 2014 році на авіасалоні в Сінгапурі. До цьогорічного Форуму зовнішній вигляд БЛА був вдосконалений, проте конструкція з співвісним несучим гвинтом і H-образне хвостове оперення збереглися.

Поделиться публикацией