КЕРІВНИЦТВО РФ ПОКИ НЕ БАЧИТЬ СЕНСУ У ВЕДЕННІ ВІЙСЬК В БІЛОРУСЬ

Керівництво РФ поки не бачить сенсу у веденні військ в Білорусь через напружену суспільно-політичну ситуацію, тому що Олександр Лукашенко «контролює її».

Про це 31 снрпня ц.р. повідомив портал DT,UA, посилаючись на заяву прес-секретаря президента Росії Дмитро Пєскова.

За його словами, сьогодні не йдеться про використання резерву російських силовиків на території Білорусі.

«Президент Росії всіляко підкреслював, що мова йде тільки про крайній ситуації, якщо екстремістські елементи перейдуть до прямої дестабілізації. Зараз ми бачимо, що стан справ під контролем, тому зараз немає сенсу говорити про це «, — заявив Пєсков.

Він також пояснив, що Путіну не потрібна згода Ради Федерації, якщо він прийме рішення ввести війська в Білорусь. Він уточнив, що зобов’язання Росії в рамках договорів про Союзну державу і ОДКБ вже були ратифіковані російським парламентом.

Нагадаємо, Росія на прохання Олександра Лукашенка створила резерв співробітників правоохоронних органів, але Путін обіцяв не задіювати російських силовиків, поки «ситуація не вийде з-під контролю».

Чи впаде режим Лукашенка в результаті вуличних протестів, читайте в статті Володимира Кравченка «Білорусь вимагає змін » для ZN.UA. Про те, чи відправить Путін російські війська в Білорусь для збереження Лукашенко при владі, Володимир Кравченко пише в статті «Дзвінок« одному».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией