КЕРІВНИЦТВО ДП «АНТОНОВ» НЕ ВЖИЛО ЗАХОДІВ ДЛЯ ЗБЕРЕЖЕННЯ ЛІТАКА «МРІЯ» — СБУ

Керівництво ДП «Антонов» не вжило заходів для збереження літака «Мрія», — СБУ. Як зазначається, співробітники СБУ спільно з представниками Офісу генпрокурора провели низку обшуків у рамках відповідного кримінального провадження.

Про це 18 жовтня ц.р. повідомив «Цензор.нет».

«Розслідування встановило, що службові особи, незважаючи на застереження державних органів, не вжили належних заходів до збереження літака. Також окремі працівники підприємства тривалий час перешкоджали Силам оборони в організації протиповітряної та наземної охорони літовища. Усе це призвело до знищення АН-225 та ще кількох літаків», — йдеться у повідомленні.

Водночас під час встановлення осіб, винних у підривній діяльності проти України, виявлено й факти інших злочинів. Так, колишнього гендиректора ДП викрито на організації незаконного переправлення за кордон українців призовного віку.

«За даними слідства, у березні цього року посадовець подав до Держприкордонслужби список співробітників, які виїжджають за кордон для техобслуговування літаків. Але до складу групи на відрядження він включив сторонніх осіб. Серед них — його близький родич. Таким чином, ухилянти змогли перетнути кордон під виглядом фахівців-авіабудівельників», — зазначають у СБУ.

Поделиться публикацией