КЕРІВНИК «УКРОБОРОНПРОМУ» НАЗВАВ ГОЛОВНІ НЕГАТИВНІ ВПЛИВИ НА ОПК

Діяльність ОПК впродовж останніх трьох років перебуває під негативним впливом виниклих кардинальних і вирішальних змін у внутрішньому та зовнішньому середовищі.

Про гендиректор ДК «Укроборонпром» Роман Романов зазначив у листі (датованому 11 жовтня 2017 р.) секретарю Ради національної безпеки і оборони України Олександру Турчинову, який оприлюднив тижневик «Дзеркало тижня» №42 (від 11 листопада 2017 року).

Серед негативних факторів Р.Романов, зокрема, виокремив військову агресію РФ проти України, що обумовила різке зростання потреб Збройних сил України у озброєнні та військовій техніці.

Також в своєму листі гендиректор ДК «Укроборонпром» заявив, що втрата Україною контролю над низкою підприємств-учасників концерну, розташованих на тимчасово окупованій РФ території АР Крим і міста Севастополь, окремих районів Донецької і Луганської областей є одним з негативних впливів на нинішній ОПК України.

Політичні обмеження з боку низки країн ЄС та НАТО щодо експорту в Україну товарів військового призначення та подвійного використання дають негативний вплив на ОПК, – наголосив далі Р.Романов у листі секретарю РНБО України.

Поделиться публикацией
-->