КБ «ПІВДЕННЕ» ЗАВЕРШИЛО ЗБИРАННЯ ЛЬОТНОГО ЗРАЗКА КОСМІЧНОГО АПАРАТА

В цьому році КБ «Південне» завершило збирання льотного зразка космічного апарата дистанційного зондування Землі «Січ-2-1».

Про це 26 грудня ц.р. пресслужба КБ «Південне» повідомила у Facebook.

«В цьому році КБ «Південне» завершило збирання льотного зразка космічного апарата дистанційного зондування Землі «Січ-2-1». Вже розпочаті його випробування», — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що КБ продовжує збирати льотний зразок космічного апарата наукового призначення «Мікросат-М» — завершити його збирання та розпочати випробування планується у 2020 році.

Як поінформували у «Південному», в межах реалізації проєктів супутникових платформ наукового і прикладного призначення CubeSat і YuzhSat-1 конструкторське бюро вже на етапі виготовлення і відпрацювання комплектуючих.

Крім того, у 2019 році виготовлено і випробувано дослідну конструкцію двигунної установки та габаритно-динамічний макет супутника GS-1 формату CubeSat. Вже проведені функціональні випробування транспортно-пускового контейнера. Також проведено перший етап вогневих випробувань дослідної двигунної установки малої тяги на «зеленому» монопаливі.

Завершити збирання льотних моделей цих космічних апаратів на підприємстві планують у 2020 році.

У наступному році КБ «Південне» планує виготовити габаритно-динамічний макет космічного апарата «Січ-2М» для оптико-електронного спостереження Землі високого розрізнення, який забезпечить Україну власними високоякісними цифровими знімками заданих ділянок земної поверхні у панхроматичному, багатоспектральному й інфрачервоному діапазонах.

Поделиться публикацией