КАТЕР «ПРИЛУКИ» ПРОВІВ НИЗКУ ТРЕНУВАНЬ З HMS ECHO

Ракетний катер «Прилуки» (P153) Військово-морських сил ЗС України провів низку тренувань в акваторії Чорного моря з кораблем HMS Echo (H87) Королівського Військово-Морського Флоту Великої Британії.

Про це 10 травня ц.р. повідомляє прес-служб Міністерства оборони України 10.

У ході спільного тренування український ракетний катер і британський корабель виконали завдання з тактичного маневрування, навчання з протиповітряної оборони, а також провели тренування зі зв’язку у відповідності до стандартів НАТО.

До тренувань залучався гелікоптер Мі-14 морської авіаційної бригади, що виконував завдання по висвітленню надводної обстановки в районі тренувань.

Також разом із кораблями відпрацьовував дії в ході пошуково-рятувальної операції та подальшої евакуації постраждалого.

«Сьогодні перед нами стояла задача підняти з борту британського корабля потерпілого. Вважаю, що відпрацювали на відмінно. Особливістю роботи на такому невеличкому майданчику є те, що гелікоптер має дуже близько підійти до різних надбудов та антен корабля, і розрахувати так щоб ніщо не зачепити, а для нас, рятівників — вийти з борту гелікоптера і надати допомогу є справою звичайною та буденною. Нічого надзвичайного», — прокоментував інструктор-рятувальник парашутно-десантної групи старший сержант Сергій Картель.

Поделиться публикацией