КАРТОНІ ДРОНИ, ЩО АТАКУВАЛИ АЕРОДРОМ РФ, РОЗРОБЛЕНІ ТА ВИГОТОВЛЕНІ В УКРАЇНІ

Картонні дрони, що атакували російський військовий аеродром 27 серпня, були розроблені та виготовлені в Україні.

Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов.

27 серпня, в ході атаки на військовий об’єкт РФ в Халіно, контррозвідники СБУ застосували ударні безпілотники, що були виготовлені із картону.

Тоді підозри впали на літальні апарати єдиного відомого виробника подібних систем – австралійської компанії SYPAQ. Вона офіційно постачає виготовлені із картону наддешеві одноразові безпілотники збройним силам України з березня 2023 року.

Проте вже через кілька днів, 1 вересня, Бутусов повідомив, посилаючись на власні джерела, що для нанесення ударів було застосовано безпілотники схожої конструкції розроблені українською компанією у співпраці з СБУ.

жодного відношення до Австралії літаки не мають, хоча дійсно, як і в дроні PPDS, в них серед інших радіо-прозорих матеріалів є особливий “авіаційний” картон“, — повідомив Бутусов.

За його словами, фюзеляж невідомих українських дронів виготовлений із картону, що суттєво зменшило їх помітність для російських радіолокаційних станцій виявлення. Для наведення на ціль в дронах застосовано альтернативну систему наведення, що не використовує сигнал GPS.

Бойова частина ударного дрону направленої дії, уламкова з готовими уражаючими елементами з карбіду вольфраму у кількості більше ніж 1000 штук. Вона може уражати легкоброньовану техніку, літаки та технічні засоби. Таке рішення, як повідомляється, дозволило ефективно уражати цілі, що заховані у капоніри та захищені антидроновими сітками.

 

Поделиться публикацией