КАНАДСЬКІ ЗМІ РОЗПОВІЛИ ДЕТАЛІ СПЕЦОПЕРАЦІЇ ГУР МОУ У КАБУЛІ

Канадські ЗМІ розказали деталі спецоперації яку провели спецпризначенці Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ) у Кабулі.

Про це 30 серпня ц.р. повідомив портал Мілітарний.

В повідомлені йдеться, що видання The Globe and mail опублікували матеріал «Ukrainian troops rescue Canada-bound Afghans in daring operation» про сміливу операцію наших спецпризначенців.

Завдяки діям наших військових вдалось евакуювати групу перекладачів, які співпрацювали з канадською армією.

Після теракту у аеропорту Кабула його летовище покинув останні канадський евакуаційний рейс і офіційні представники Канади заявили, що готові прийняти біженців з Афганістану якщо ті зможуть самостійно дістатися третіх країн.

Оскільки в аеропорту перебував наш літак, що прибув зі спецпризначенцями ГУР МОУ, Канада звернулась до України з проханням евакуювати перекладачів, яких згодом заберуть з Києва.

Наші спецпризначенці знали номерні знаки двох мікроавтобусів, у яких знаходились перекладачі, та які не могли безпечно дістатися до аеропорту.

Вийшовши у місто пішки, ГУРівці знайшли ці автівки та доставили їх у аеропорт неушкодженими.

«Ми просто відправили їм номери наших автомобілів… і вони прийшли на місцевий базар, щоб знайти нас. Вони запитали: “Україна?”, ми відповіли: “Так!”, і вони повели нас усередину», — розказав 49-річний Мохаммед Шаріф Шараф, перекладач, який допомагав The Globe and Mail висвітлювати роль Канади в афганській війні.

Перекладачі були вражені сміливістю та рішучістю українських розвідників, які пішли на ризик аби їх врятувати, адже ситуація здавалась приреченою.

Зараз вони перебувають в Україні. Уряд Канади вже видав через посольство евакуйованим перекладачам гуманітарні візи, за якими вони зможуть їм вʼїхати до країни.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сказав у коментарі для канадського видання, що операція в Кабулі продемонструвала можливості української армії та чому Україну, нарешті, слід прийняти в НАТО.

Поделиться публикацией