КАНАДА ДОПОМАГАЄ ЗМІЦНЮВАТИ СЕКТОР БЕЗПЕКИ І ОБОРОНИ УКРАЇНИ — Д.КУЛЕБА

Сьогодні, 16 лютого, під час телефонної розмови міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив з очільником МЗС Канади Марком Гарно активізацію взаємодії обох країн у безпековій, оборонній, політичній та міграційній сферах.

Про це 16 лютого ц.р. інформує Урядовий портал.

Дмитро Кулеба висловив вдячність за роботу канадської тренувальної місії UNIFIER в Україні: «Канада не на словах, а у дійсності допомагає зміцнювати сектор безпеки і оборони України. Канадські інструктори місії UNIFIER діляться важливим досвідом і практиками для трансформації наших збройних сил відповідно до стандартів НАТО. Це приклад співпраці близьких партнерів».

Міністри привітали започаткування діяльності Українсько-канадської робочої групи з питань мобільності для посилення міжлюдських зв’язків. Глава МЗС України запропонував провести наступного місяця її перше засідання та підтвердив зацікавленість української сторони в укладенні двосторонньої угоди про молодіжні обміни.

Дмитро Кулеба поінформував колегу про пріоритети діяльності Кримської платформи як майданчика для консолідації міжнародних зусиль з деокупації Криму та запросив канадську сторону взяти участь в її інавгураційному саміті цьогоріч.

Марк Гарно запевнив, що Канада надалі непохитно підтримує суверенітет і територіальну цілісність України.

Поделиться публикацией