КАЗАХСТАН ВЗЯВ КУРС НА ПІДСИЛЕННЯ «БОЙОВОГО ПОТЕНЦІАЛУ» ВІЙСЬКА

У Казахстані внесли зміни до військової доктрини — рішення ухвалив президент країни Касим-Жомарт Токаєв

Про це повідомило Informburo.

Токаєв погодив збільшення бойового потенціалу збройних сил та посилення системи тероборони.

Зокрема, як повідомляється, вирішено збільшити бойовий потенціал сухопутних, військово-повітряних та військово-морських сил, а також військової організації країни за рахунок створення необхідного комплекту військ (сил). Забезпечити надходження нового озброєння, військової техніки та запасів матеріальних засобів на стратегічних напрямках.

У збройних силах Казахстану створено підрозділи для організації протидії інформаційно-психологічному та програмно-технічному (кібер) впливу у військах. Проводиться робота з розвитку потенціалу системи захисту інформації на об’єктах інформатизації військового призначення.

У Казахстані створено орган управління територіальної оборони у складі збройних сил у рамках інтеграції системи тероборони до загальної системи оборони держави.

Для забезпечення оперативності реагування на військові загрози вживаються заходи з посилення повітряно-транспортних можливостей Збройних Сил та інших військових формувань.

Проводяться заходи щодо вдосконалення структури, посилення складу та розвитку інфраструктури Національної гвардії Республіки Казахстан. Це потрібно для підвищення мобільності військ та адекватного реагування на сучасні загрози.

Також в країні впроваджуються нові форми застосування та способи дій військ для вирішення завдань при кризових ситуаціях та припинення внутрішнього збройного конфлікту.

У вересні, Казахстан провів міжвідомче навчання «Бекет-2022» поблизу кордону з Росією. На тренування призвали військових із бригади територіальної оборони Костанайської області.

Минулого місяця, Казахстан, Узбекистан та Киргизстан нагадали своїм громадянам про відповідальність за участь у війні в Україні. За участь у бойових діях громадянам цих країн на батьківщині загрожує кримінальне покарання та конфіскація майна.

Поделиться публикацией