КАБМІН УХВАЛИВ ПОСТАНОВУ, ЯКА ДОЗВОЛИТЬ ЩЕ ПРИШВИДШИТИ ВИРОБНИЦТВО ДРОНІВ І БОЄПРИПАСІВ ДО НИХ

Кабмін ухвалив постанову, яка дозволить ще пришвидшити виробництво дронів і боєприпасів до них. Йдеться про спрощення процедури імпорту сировини для БАК.
Кабінет міністрів України 10 жовтня, затвердив постанову, яка дозволить швидше виготовляти боєприпаси та запчастини для бойових частин безпілотників на українській території, повідомила пресслужба Міністерства цифрової трансформації в Telegram. Як зазначається, тепер в нашу державу зможуть ввозити відповідну сировину швидше й за спрощеною процедурою для прискорення виробництва дронів.
“Чим швидший процес імпорту сировини для боєприпасів, тим скоріше ударні дрони виконуватимуть бойові завдання на фронті”, – зазначили в Мінцифрі. “Зараз, щоб здійснити реєстрацію суб’єкта здійснення міжнародних передач товарів, треба подати всього одну заяву й не збирати додаткові документи. Раніше процедура займала багато часу. Отримання дозволу для імпорту передбачало багато етапів, які могли тривати до декількох місяців. Змінюємо систему. Тепер процес відбуватиметься швидше й простіше. Боремося з бюрократією, щоб військові ефективніше боролися з окупантами”, – розповіли в повідомленні. У липні Кабмін затвердив постанову про виробництво, закупівлі та постачання боєприпасів і бойових частин для дронів, яка має дати поштовх для формування ринку виготовлення боєприпасів для БпЛА на нашій території та переходу до масового виробництва.

Поделиться публикацией