КАБМІН СПРОСТИВ ПРОЦЕДУРУ ПЕРЕМІЩЕННЯ ВАНТАЖІВ ЗСУ, ЧЛЕНІВ ЄС ТА НАТО

Кабінет Міністрів схвалив зміни до Митного кодексу та інших законів щодо спрощення переміщення вантажів Збройних Сил України та збройних сил держав – членів Європейського Союзу та НАТО.

Про це 16 червня ц.р. повідомила пресслужба Мінфіну.

Зазначається, що законопроєкт розроблений Мінфіном спільно з Держмитслужбою з метою спрощення процедури переміщення через митний кордон України військової техніки та інших товарів ЗСУ, що виїжджають за кордон на військові навчання або з іншою тимчасовою метою, а також збройних сил держав – членів ЄС та НАТО, які направляються в Україну з аналогічною метою.

Змінами до Митного кодексу, зокрема, передбачено впровадження у національне законодавство відповідної форми декларування (Форми 302), яка широко використовується в державах – членах ЄС та НАТО та містить мінімальний набір даних, для підрозділів ЗСУ, направлених згідно із законом до інших держав.

Передбачається спрощення процедури декларування військової техніки та інших товарів підрозділів збройних сил держав — членів ЄС та НАТО, які в установленому законом порядку допущені на територію України.

Удосконалюється також міжвідомча взаємодія шляхом обміну інформацією між Держмитслужбою, Міноборони та Держекспортконтролем під час переміщення військової техніки та інших товарів за Формою 302, тощо.

Законопроєкт розроблений на виконання Плану пріоритетних дій уряду на 2023 рік та найближчим часом буде направлений на розгляд Верховної Ради України.

Поделиться публикацией