КАБМІН ЗВІЛЬНИВ З ПОСАДИ ГЛАВУ ДЕРЖАВНОГО КОСМІЧНОГО АГЕНТСТВА УКРАЇНИ

Кабмін звільнив з посади главу Державного космічного агентства України (ДКАУ) Володимира Усова.

Про це 17 листопада повідомив Український мілітарний портал, посилаючись на повідомлення уряду за 16 листопада.

Іншим розпорядженням Уряд призначив виконувачем обов’язків голови ДКАУ першого заступника Усова Михайла Лева.

Імовірно, подання на звільнення Усова подав віцепрем’єр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, чотири місяці якого на цій посаді завершувалися саме 16 листопада.

Звільнити Усова Володимира Володимировича з посади голови Державного космічного агентства України відповідно до частини першої статті 87 Закону України «Про державну службу», — зазначається в документі.

Ця стаття передбачає, що суб’єкт призначення може звільнити держслужбовця категорії А з власної ініціативи за поданням прем’єр-міністра або профільного міністра протягом чотирьох місяців з моменту його призначення.

Володимира Усова призначили на посаду голови Державного космічного агентства 24 січня 2020 року.

У листопаді 2019 року Кабмін на своєму засіданні звільнив главу Державного космічного агентства України  Павла Дегтяренка й оголосив конкурс на цю посаду.

До обрання Володимира Усова, обов’язки глави ДКАУ тимчасово виконуватиме заступник Володимир Міхеєв, який до приходу в агентство наприкінці 2015 року працював у харківському «Комунарі».

30 жовтня 2019 року тодішній керівник ДКАУ Дегтяренко підписав наказ про припинення контракту з гендиректором держпідприємства «Виробниче об’єднання «Південний машинобудівний завод ім Макарова» («Південмаш», Дніпро) Сергієм Войтом, тимчасово поклавши ці обов’язки на директора Павлоградського механічного заводу «Південмашу» Володимира Кириченка.

 

ДП «Південмаш» у понеділок на своєму сайті заявило, що Дегтяренко вже наступного дня, 31 жовтня, скасував наказ про звільнення Войта, опублікувавши відповідний наказ глави ДКАУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Поделиться публикацией