КАБМІН ЗАТВЕРДИВ РЕОРГАНІЗАЦІЮ ДК «УКРОБОРОНПРОМ»

Кабінет міністрів затвердив реорганізацію державного оборонного концерну «Укроборонпром» в акціонерне товариство та погодив трансформацію його 43 стратегічних підприємств-учасників у господарські товариства, що будуть перебувати під 100% контролем держави.

Про це 9 грудня ц.р. повідомили в пресслужбі концерну.

«Концерн припинить своє існування і трансформується в акціонерне товариство, 100% акцій якого належать Україні. Державні унітарні та казенні підприємства Укроборонпрому будуть реорганізовані в господарські товариства – акціонерні товариства або товариства з обмеженою відповідальністю, – що також будуть під 100% контролем держави», – пояснив голова Укроборонпрому Юрій Гусєв.

Він додав, що трансформація Укроборонпрому дозволить подолати технологічний розрив між державним сектором вітчизняного ОПК та провідними світовими оборонними компаніями.

Для цього впроваджується модель корпоративного управління на підприємствах – згідно зі стандартами Організації економічної співпраці та розвитку (ОЕСР) – що дозволить мінімізувати корупційні ризики та політичний тиск.

Також спрощується трансфер новітніх технологій, необхідних для сучасного високотехнологічного озброєння та військової техніки для потреб Збройних сил України.

Планується створення спільних проєктів, програм та підприємств із закордонними партнерами з країн-партнерів, що відкриє нові можливості для підприємств ОПК України.

Як АТ, Укробронпрому буде простіше залучати інвестиції, включно й іноземні, для модернізації виробництва та впровадження інновацій.

 

Поделиться публикацией