ЙМОВІРНО, НАЙБЛИЖЧИМИ ДНЯМИ ДПСУ ОТРИМАЄ ДВА НОВИХ КАТЕРА МОРСЬКОЇ ОХОРОНИ FPB 98 ФРАНЦУЗЬКОГО ВИРОБНИЦТВА

У мережах з’явився скріншот з відео нових українських катерів FPB 98 MKI на борту вантажного судна. Зокрема, відео човнів опублікували на Twitter-акаунті турецького морського споттера Yörük Işık.

Йдеться про два 32-метрові патрульні катери FPB 98, побудовані в Les Sables-d’Olonne, для Державної прикордонної служби України.

У липні 2020 року, на території суднобудівного-судноремонтного заводу «Нібулон» було підписано контракт про постачання 20 патрульних катерів OCEA FPB 98 MKI для Морської охорони ДПСУ. Цей контракт став частиною договору між урядом України та урядом Франції від 19 листопада 2019 року «Щодо офіційної підтримки посилення морської безпеки та охорони України». Контракт підписали Голова ДПСУ Сергій Дейнеко та генеральний директор компанії ОСЕА Ролан Жосар. Вже 9 грудня 2021 року на воду спустили перший катер з бортовим номером BG 201. Український ОПК безпосередньо залучений до процесу будівництва: 5 із 20 катерів будуть вироблені в Україні з допомогою французьких спеціалістів. Роботи планували провести на українських потужностях заводу «Нібулон» у Миколаєві. Катери призначені для охорони державного кордону на воді, операцій зі спостереження, нагляду та контролю, пошуково-рятувальних операцій та протидії диверсійно-розвідувальним групам.

Поделиться публикацией