З 1 СІЧНЯ 2019 р. ЗБІЛЬШЕНО ГРОШОВЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БІЙЦІВ НАЦІОНАЛЬНОЇ ГВАРДІЇ УКРАЇНИ

З 1 січня 2019 року зросло грошове забезпечення військовослужбовців Національної гвардії України. Про це повідомила прес-служба Нацгвардії.

8 січня 2019 року було підписано відповідне розпорядження командувача Національної гвардії України № Р-1 «Про грошове забезпечення військовослужбовців Національної гвардії України». Зазначеним розпорядженням збільшено розміри грошового забезпечення військовослужбовців (крім військовослужбовців строкової служби).

Збільшення грошового забезпечення нацгвардейцам з 1 січня 2019 роки відбудеться за рахунок підвищення надбавки за особливості проходження служби до 50% (раніше 20%), а для військовослужбовців, служба яких пов’язана з особливостями виконання завдань, — на 80-100%.

Крім того, військовослужбовцям виплачуватимуть щомісячну премію, яка також була збільшена окремим категоріям військовослужбовців.

Оскільки відповідно до діючих правил нарахування щомісячного преміювання її виплата здійснюється протягом поточного місяця за минулий, тому відповідні виплати в збільшеному розмірі військовослужбовці отримають вже в лютому 2019 року.

Заплановано, що в 2019 році середній розмір грошового забезпечення воїна-контрактника і молодшого офіцера Нацгвардії відповідатиме рівню грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України.

«Пріоритетом є створення умов, при яких розмір грошового забезпечення військовослужбовця буде залежати від якості і складності їх завдань, і професійних якостей», — повідомляє НГУ.

У цьому році передбачається забезпечення виплати винагороди за участь в операції Об’єднаних сил на Донбасі в розмірах на рівні армійців, а саме: 10 тисяч грн на місяць — на 1-й лінії оборони на глибину ротних опорних пунктів і 4,5 тисячі грн в місяць — в інших районах проведення ООС.

З 1 січня мінімальна зарплата становить 4173 грн

Поделиться публикацией