З ІНДОНЕЗІЄЮ ПІДПИСАНО МЕМОРАНДУМ ЩОДО ПОСТАВКИ КОМПЛЕКСІВ «НЕПТУН»

З Республікою Індонезія підписано Меморандум щодо укладення контракту на постачання комплексу протикорабельних крилатих ракет РК-360МЦ «Нептун» виробництва КБ «Луч».

Про це 24 грудня ц.р. повідомив портал Ukrainian Military Pages.

Таким чином, Індонезія може стати першим закордонним покупцем «Нептуна», повідомляє Defense Express з посиланням на українського спецекспортера ДП СЗТФ «Прогрес».

Повідомляється, що після тривалих перемовин компанії вдалося переконати індонезійську сторону в перевагах низки українських зразків озброєння. Крім домовленостей щодо «Нептуна», ДП СЗТФ «Прогрес» також забезпечило умови, щоб найближчим часом було укладено контракти на постачання й іншої української продукції – радарів та авіаційних ракет.

Як розповіли представники компанії, індонезійські військові позитивно оцінили РЛС 90К6Е від НВК «Іскра». Цей мобільний 3D радіолокатор кругового огляду з транзисторним передавачем призначений для виявлення цілей, що летять на низьких, середніх і великих висотах.

Зрештою, Індонезію зацікавили й авіаційні ракети Р-27, що виробляє ДАХК «Артем». Нагадаємо, що з цією продукцією індонезійські військові вже знайомі. Але, так би мовити, в досить невеликих обсягах – згідно з даними офіційних звітів Державної служби експортного контролю України, з 2010 по 2018 рік Індонезія отримала від нас п’ять таких ракет.

Нагадаємо, що 23 грудня Кабінет Міністрів розблокував виконання держоборонзамовлення, дозволишивши здійснювати розрахунки для закупівлі озброєння (які сам і заборонив), це зокрема дозволить розпочати виробництво протикорабельних комплексів «Нептун» для ЗСУ..

Поделиться публикацией