З ПОЧАТКУ БОЙОВИХ ДІЙ У ЗСУ 50 ОСІБ ОТРИМАЛИ ГЕНЕРАЛЬСЬКЕ ЗВАННЯ — НАЧАЛЬНИК ГЕНШТАБУ

З початку бойових дій у Збройних силах України 50 осіб отримали генеральське звання, повідомив начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко в інтерв’ю «Радіо Свобода». За словами начальника Генштабу, з них практично всі – це офіцери, які вже мали бойовий досвід.

 

«З 2014-го у нас було присвоєно 50 генеральських звань. З них практично всі – це офіцери, які вже мали бойовий досвід. На сьогодні основною умовою просування по службі, призначення, і особливо на основні командні посади, є саме наявність бойового досвіду, того досвіду, який ми отримали у війні 2014-2017 років і продовжуємо отримувати в 2018 році», – заявив головнокомандувач ЗСУ.

Віктор Муженко також зазначив, що за час війни в ЗСУ змінилося багато командири підрозділів, і більша їх частина пішла на підвищення.

«Командири бригад, які були в 2014 році, зараз вже командувачі оперативних командувань. Деякі з них вже зараз на посадах заступників командувачів видів Збройних сил України», – пояснив начальник Генштабу.

Також Муженко підкреслив, що серед випускників вищих військових навчальних закладів цього року буде чверть тих, хто свідомо пов’язав своє майбутнє з армією вже після початку бойових дій.

«У нас в цьому 2018 року буде перший випуск молодих офіцерів, які поступали у вищі військові навчальні заклади восени 2014 року. Із загальної кількості випускників 25% – це ті офіцери, які ще у травні, квітні, червні, липні 2014 року були солдатами і сержантами. Вони надходили свідомо обираючи свій шлях, розуміючи всі ті проблеми, які можуть бути, ту небезпеку для свого життя, для свого здоров’я, ту відповідальність, яку вони нестимуть», – сказав Муженко.

За словами главковерха ЗСУ, «це потужний кадровий потенціал» української армії. Також військовослужбовці з бойовим досвідом, які мають вищу освіту, можуть пройти тримісячні курси і отримати офіцерське звання.

Раніше також Віктор Муженко розповів, яке озброєння отримають ВСУ в цьому році. За його словами, Збройні сили України в цьому році посилять протитанкові комплекси «Стугна» і «Корсар» українського виробництва і танки «Оплот».

Раніше Муженко розповів про те, що для реалізації закону про реінтеграцію Донбасу формат антитерористичної операції в Донбасі трансформують в операцію Об’єднаних сил, яку очолить військове керівництво.

«Буде завершена АТО, і ми перейдемо до операції Об’єднаних сил. Це передбачає чітку структуру системи управління, підпорядкованість визначених сил та засобів військового керівництва, створення об’єднаного оперативного штабу як основного органу управління цієї операції на території Донецької і Луганської областей», – зазначив генерал.

Поделиться публикацией