З НАСТУПНОГО РОКУ ТАЙВАНЬ СУТТЄВО ЗБІЛЬШИТЬ КІЛЬКІСТЬ ВІЙСЬКОВИХ НАВЧАНЬ РЕЗЕРВІСТІВ

З наступного року Тайвань суттєво збільшить кількість військових навчань резервістів, оскільки Китай продовжує нарощувати сили навколо острова.

Про це 3 листопада повідомив Укрінформ, посилаючись на Reuters.

Як зазначив очільник оборонного відомства країни Чу Кво-Чен, із наступного року обов’язкові навчання для окремих підрозділів резерву триватимуть два тижні, а не 5-7 днів, як відбувається зараз, аби «ефективно підвищити боєздатність резервних сил».

Водночас у Міноборони планують збільшити час на бойову підготовку та стрілецькі вправи, а кількість боєприпасів на одного резервіста зросте щонайменше вдвічі.

Раніше міністр зазначав, що ситуація у Тайвані в жовтні була найсерйознішою за останні 40 років. З огляду на це він закликав уряд збільшити витрати на виготовлення зброї.

Тайвань поступово переходив від обов’язкового призову до контрактної армії на добровільній основі, утім, зараз цей процес уповільнився у зв’язку із заявами КНР. Зокрема, в Пекіні заявляли, що за необхідності Тайвань буде захоплено силовим шляхом, оскільки в Китаї вважають острів своєю суверенною територією. Натомість Тайвань наголошує на тому, що країна буде обороняти свою незалежність та демократичний устрій.

Напруга між Тайванем та Китаєм суттєво зросла за останні тижні на тлі посилення військового тиску з боку Пекіна, зокрема присутності китайських військових літаків у регіоні.

Раніше Укрінформ повідомляв, що підрозділи сил спеціальних операцій, а також Морської піхоти США проводять таємні операції з навчання сухопутних військ Тайваню в контексті широких зусиль щодо посилення оборони острова на тлі зростаючої мілітарної загрози з боку Китаю

Поделиться публикацией