З МОЛДОВИ УКРАЇНІ ЗАГРОЖУЄ ПРОПАГАНДИСТСЬКИЙ ФРОНТ АГРЕСІЇ — ЕКСПЕРТ

Російська пропаганда в Молдові є досить агресивною та результативною, що може створити ще один фронт агресії проти України
Питання Молдови є дуже суттєвим в контексті підтримання стабільності на південно-західних кордонах України, адже там може бути створений ще один фронт агресії проти нашої держави з боку Росії. Про це 15 грудня написав у своїй статті для «Дзеркало тижня» експерт Сергій Жук. За його словами, російська пропаганда в Молдові є досить агресивною та результативною, що може створити ще один фронт агресії проти України.

Питання Молдови є дуже суттєвим в контексті підтримання стабільності на південно-західних кордонах України, адже там може бути створений ще один фронт агресії проти нашої держави з боку Росії. За його словами, російська пропаганда в Молдові є досить агресивною та результативною і спрямованою на подальше розширення електорального поля, яке б підтримувало вигідних для Росії політиків чи партій при владі. Автор наголошує, що Росії така політика вигідна аби повністю змінити курс країни з європейського на євразійський чи, у разі неуспіху, підтримати розкол та хаотизацію молдовського суспільства. Мета — недопущення повноцінної інтеграції країни у європейські економічні, політичні та безпекові структури.

За оцінками експертів, Росія так чи інакше контролює майже дві третини телевізійних каналів країни. «Близько 70% громадян, фактично, живуть у російському інформаційному просторі», — зазначив старший економіст молдовського Інституту Viitorul В’ячеслав Іоніта.

Як стверджує автор статті, Молдова все ж розуміє деструктивний вплив РФ на країну та намагається обмежити російські можливості в медіапросторі країни. Так 7 грудня парламент країни більшістю голосів — 61 зі 101 — ухвалив закон про заборону ретрансляції на території країни пропагандистських програм російських телевізійних каналів. Таким чином вона стала однією з тих, які на законодавчому рівні реалізують заходи з протистояння російській пропаганді. Як зазначається в статті, на такі рішучі заходи у боротьбі з російською пропагандою наважуються дедалі більше країн. Адже вона розповзається по всьому світу — поширюється, щонайменше, 30 мовами у 160 країнах.

Поделиться публикацией