З’ЯВИЛИСЬ ДЕТАЛІ ОНОВЛЕННЯ КАБІНИ ПІЛОТІВ ТРАНСПОРТНОГО ЛІТАКА АН-124

З’явились деталі оновлення кабіни пілотів транспортного літака Ан-124 «Руслан» авіаліній «Антонова».

Про це 2 листопада ц.р. повідомив Український мілітарний портал.

Поділився інформацією про нові прилади пілот Дмитро Антонов у своєму відеоблозі.

Серед нового обладнання:

система вимірювання та відображення повітряних параметрів AD32 призначена для визначення барометричної висоти, приладної повітряної швидкості та температури за бортом літака

система попередження зіткнення літаків у повітрі CAS 100

електронна резервна система приладів GH-4200

Також на кадрах помічено рідкокристалічний дисплей на місці багатофункціонального індикатору систему управління і контролю системи раннього сповіщення зіткнення із землею.

Раніше ми повідомляли, що українська компанія ТОВ «ВКФ «Сторк» поставить багатофункціональні індикатори MFD10.SPO.03 в інтересах ДП «Антонов» для встановлення на літаки Ан-124-100 «Руслан» та Ан-225 «Мрія».

Вказані багатофункціональні індикатори (дисплеї) будуть встановлені на бортову автоматизовану систему контролю літаків.

Бортова автоматизована система контролю (БАСК) призначена для безперервного контролю технічного стану всіх систем літака та дій екіпажу як у польоті, так і при виконанні різноманітних операцій на землі, що передбачені єдиним регламентом технічного обслуговування.

На початку року система БАСК проходила модернізацію, одним з направлень було є покращення відображення для екіпажу інформації для екіпажу за допомогою переходу на багатофункціональні кольорові дисплеї та сучасну елементну базу.

ТОВ «ВКФ «Сторк» та ТОВ «АПАЛИС» у квітні 2020 року завершили виготовлення апаратної частини модифікації багатофункціонального індикатора MFD10.SPO.02 EICAS для встановлення на літаки Ан-124-100 ДП «Антонов».

Фахівцями було проведено розробка та відповідне тестування прикладного програмного забезпечення по технічним вимогам замовника, зараз обладнання вже передано для сертифікаційних випробувань у складі повітряного судна.

Поделиться публикацией