ЗС РОСІЇ МОЖУТЬ ОТРИМАТИ НОВУ АВІАБОМБУ

Російські військові планують прийняти на озброєння нову авіабомбу «Дриль» калібром 500 кг, повідомив 8 січня Інтерфакс з посиланням на генерального директора концерну «Техмаш» Володимира Лепіна.

В.Лепін повідомив, що державні випробування бомби почалися в 2016 році, йдуть відповідно до програми замовника (Міноборони РФ) і повинні успішно завершитися у 2018 році.

За словами глави «Техмаш», «Дриль» — це «новий базовий зразок бомбової касети калібром 500 кг у спорядженні бойовими елементами, що здатні самоприцілюватися».

У серпні 2017 року в «Техмаш» заявили, що створена в Росії авіабомба «Дриль» може планувати десятки кілометрів і знешкоджувати важку техніку, при цьому літак з таким боєприпасом може не заходити в зону ППО супротивника.

«Одна така касета може зупинити батарею або танкову колону противника. При цьому при її скиданні літальному апарату не потрібно заходити в зону ППО супротивника, оскільки за рахунок аеродинамічних характеристик боєприпас, в залежності від висоти скидання, може планувати на десятки кілометрів», — повідомив перший заступник генерального директора «Техмаш» (входить в «Ростех») Володимир Тихонов.

У 2016 році НВО «Базальт» (підприємство «Техмаш») заявив про розробку цієї плануючої авіабомби, яку практично неможливо розпізнати на радарах.

«Це — бомба без двигуна. При відході від носія дальність ураження цілі — понад 30 км», — сказав на форумі «Армія 2016» генеральний директор НВО «Базальт» Володимир Порхачев.

Раніше заступник міністра оборони РФ Юрій Борисов заявляв, що «Дрилем» будуть озброєні літаки оперативно-тактичної авіації.

«Техмаш» — структура «РОСТЕХ», займається розробкою і виробництвом різного виду боєприпасів.

Поделиться публикацией