ЗСУ У ХАРКОВІ ПЕРЕДАЛИ 16 МОДЕРНІЗОВАНИХ ТАНКІВ ТА 5 НОВИХ БТР-4

У Харкові відбулась урочиста передача озброєння та військової техніки для ЗСУ. Українська армія отримала модернізовані танки Т-80 та Т-64БВ, БТР-4 нового покоління, а також військову вантажну техніку. Про це повідомляє defence-ua.com 3 жовтня ц.р.

На церемонії, що проходила на Харківському бронетанковому заводі ім. Малишева був й присутній Секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов та голова ДК «Укроборонпром» Павло Букін.

Українським військовим було передано 5 нових БТР-4, виготовлених на ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування ім. О.О. Морозова» та 16 танків Т-80 і Т-64БВ, які відновили на ДП «Харківський бронетанковий завод».

Секретар РНБО України зазначив, що під час глибокої модернізації та переоснащення танків були впроваджені нові конструктивні рішення — «розроблено та встановлено автоматичну систему управління вогнем з лазерним далекоміром, балістичним обчислювачем та комплексом керованого озброєння, що також дозволяє вести вогонь керованими ракетами».

Окрім того, О. Турчинов наголосив, що рівень захисту та конструктивні зміни, внесені з урахуванням використання БТР-4 у бойових умовах, «зробили її однією із найбільш ефективних бойових машин у Збройних Силах України».

 

За словами О. Турчинова, виробництво, модернізацію та відновлення бойової техніки та озброєнь для української армії поставлено на конвеєр.

«Так з початку року українськими підприємствами відповідно до державного оборонного замовлення було вироблено та модернізовано понад 2000 одиниць озброєння та військової техніки», — сказав він.

 

Для виготовлення військової техніки, яку сьогодні та напередодні передали ЗСУ, «було задіяно чотири потужних харківських підприємства — Харківський бронетанковий завод імені Малишева, Харківське конструкторське бюро машинобудування імені Морозова, Балаклійський ремонтний завод та Харківський завод спеціальних машин», — повідомив Глава РНБО.

Також Турчинов ознайомився з роботою нових технологічних ліній для виробництва сучасних танків та бронетранспортерів та оглянув нові зразки військової техніки. Держслужбовцям було представлено реактивну систему залпового вогню «Верба», ракетний комплекс «Сапсан», створений разом з іншими підприємствами ОПК України, БТР-4МВ1, створений з урахуванням конструкторських рішень країн-членів НАТО, та двигуни для бронетехніки й експериментальний корпус БТР-4.

Поделиться публикацией