ЗСУ ПОСІЛИ 29 МІСЦЕ В РЕЙТИНГУ НАЙСИЛЬНІШИХ АРМІЙ СВІТУ — GLOBAL FIREPOWER

Збройні сили України за рік піднялися на одну сходинку в рейтингу найсильніших армій світу Global Firepower і зайняли 29 місце, всього в рейтингу 136 країн. Зараз українська армія знаходиться між Грецією (28 місце) і Чехією (30 місце).

 

Перша трійка армій світу вже кілька років залишається незмінною: США, Росія і Китай. Армія Ізраїлю опустилася в цьому році на 16 місце, Польща зайняла 22 місце, Білорусь 42, а Угорщина — 57 місце. На останньому місці розташувався Бутан.

 

Для створення рейтингу компанія провела комплексне дослідження, в ході якого врахувала понад 50 факторів. Країни, у яких є ядерний арсенал, отримували бонусні бали. Також додаткові бали отримували країни, які є членами НАТО.

 

Китай в 2018 році збільшить витрати на оборону на 8,1%, після чого бюджет складе 1,11 трлн юанів, а це близько 175 мільярдів доларів.

 

Президент США Дональд Трамп пропонує на 2019 рік збільшити оборонні витрати до 716 мільярдів доларів. Ця сума повинна покрити річний бюджет Пентагону, зокрема, на поточні війни і підтримку ядерного арсеналу США.

 

До 2035 року Швеція планує подвоїти свій бюджет на потреби оборонного сектора з 6,5 мільярда доларів на рік до понад 14 млрд. Однією з причин такого рішення стали дії Росії в Україні і Грузії.

 

В кінці січня 2018 р. парламент Данії прийняв рішення про збільшення протягом наступних шести років своїх витрат на оборонну сферу більш ніж на 50%. Причиною також стало наростання загрози з боку Росії.

Поделиться публикацией