ЗСУ ОТРИМАЛИ 18 САУ «БОГДАНА», ПРОФІНАНСОВАНІ ДАНІЄЮ

Збройні сили України отримали 18 самохідних артилерійських установок «Богдана», виробництво яких профінансувала Данія – на вироблення САУ пішло два місяці. Про це розповів міністр оборони Данії Трольс Лунд Поульсен під час виступу на Ялтинській європейській стратегії (YES), передає «РБК-Україна».

Поульсен розповів, що відвідував Україну у березні цьогоріч. Тоді основним запитом було збільшення виробництва зброї — ракет, дронів і артилерії. «Це була перша угода, яку ми уклали. У липні ми подали замовлення (українським виробникам — ред.) на виробництво 18 артилерійських систем «Богдана», а цими вихідними їх вже передали українським Збройним силам»,- сказав очільник оборонного відомства Данії.

Він стверджує, що виробляти зброю в Україні набагато дешевше, ніж виробляти чи купувати її на Заході, а також дешевше підтримувати її працездатність. З огляду на це, Поульсен закликав європейські країни фінансувати виробництво зброї в Україні.

Нагадаємо, що у липні цьогоріч президент України Володимир Зеленський заявляв, що вітчизняний військово-промисловий комплекс активно працює над забезпеченням потреб української армії. Зокрема, налагоджено виробництво самохідних артилерійських установок «Богдана».

Поделиться публикацией