ЗСУ ОТРИМАЛИ КІЛЬКА ТИСЯЧ ВІТЧИЗНЯНИХ АВТОМАТІВ «МАЛЮК»

Про це під час Міжнародної виставки «Зброя та Безпека-2019», що проходила у Києві з 8 по 11 жовтня ц.р., агентству Defense Express повідомив Начальник відділу ЗЕЗ компанії  Олександр Чебанов.

За його словами, основними користувачами вітчизняних автоматів є підрозділи ССО (Сили спеціальних операцій України).

 

191024 Maluk 2

«3 (3 окремий полк спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго – прим. ДЕ) та 8 (8 окремий полк спеціального призначення – прим. ДЕ) полки спеціального призначення, Управління державної охорони…Уже тисячі їх стоять на озброєнні», — відзначив Олександр Чебанов.

«Оцінка (автоматів) дуже висока», — додав він.

Нагадаємо, «Малюк» є українською глибокою переробкою автомата Калашникова калібру 5,45/7,62 мм за компонуванням bullpup, що дозволило значно скоротити довжину зброї, зробивши її компактнішою, та змістити центр ваги у більш зручну точку, що покращує точність вогню. За словами розробників: «Фактично від старого «АК» залишився тільки ствол і ствольна коробка».

 

191024 Maluk 3

Розробка «Малюка» почалася ще у 2005 році, але лише у 2015-2016 рр. він пройшов комплекс державних випробувань та дослідну експлуатацію у військах. Про прийняття на озброєння української штурмової гвинтівки «Малюк»/«Вулкан-М» представниками Міноборони України було заявлено у 2017 році.

 

Новина по темі: ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА – 2018: СИСТЕМА СТАБІЛІЗАЦІЇ ТА УПРАВЛІННЯ ВОГНЕМ «СИНТЕЗ» ВІД КОМПАНІЇ «ІНТЕРПРОІНВЕСТ»

Конструкція автомату, з огляду на зауваження та пропозиції експлуатантів, постійно вдосконалюється. Крім того, на його основі почали розробляти й інші моделі.

 

191024 Maluk 1

Зокрема на виставці, окрім класичних варіантів останньої версії автомату калібром 5,45, 5,56 та 7,62 мм був представлений мисливський карабін «Малюк» калібру 5,56/7,62-мм та нова безшумна гвинтівка «Шепіт» (калібр 5,56/7,62-мм).

 

Новина по темі: В УКРАЇНІ РОЗПОЧИНАЮТЬ ВИРОБНИЦТВО АВТОМАТА «МАЛЮК»

Над останньою зброярі з «Інтерпроінвест» почали працювати приблизно за місяць до презентації. Згідно з планами компанії, остаточне доведення «Шепіту» до кінцевого зразка займе ще приблизно півроку.

 

Поделиться публикацией