ЗСУ МОЖУТЬ ПЕРЕЙТИ В КОНТРНАСТУП В СЕРЕДИНІ АБО ДРУГІЙ ПОЛОВИНІ ЧЕРВНЯ — ВІЙСЬКОВИЙ ЕКСПЕРТ

Зараз і ЗСУ, і армії окупантів потрібно взяти оперативну паузу, аби мати зможу повернутися до активної фази бойових дій, заявив військовий експерт та полковник Олег Жданов.

Під час ефіру на телеканалі «Україна 24» він пояснив, що окупанти, ймовірно, протягом наступного місяця не зможуть здійснювати масштабні операції.

«Неможливо місяць поспіль вести наступальні дії, — зазначив військовий аналітик. — Потрібно поповнювати резерви та поповнювати втрати. Такого поповнення зараз немає. Зараз вони збирають людей, але техніки для них не вистачає. А ось ті війська, які знаходяться в Україні, вже виснажені. Ми їх досить сильно пошматували у цих наступальних діях, тому я, у принципі, очікував. Наше командування контрударом збило ось їх наступальний потенціал».

Зараз ЗСУ, за словами експерта, стоять на порозі позиційної війни. Перед цим обом арміям потрібно перегрупуватися.

«І тут виграє той, хто зробить це швидше, — пояснив експерт. — Хто перший це зробить, той і матиме перевагу на момент закінчення цієї оперативної паузи».

За його словами, ЗСУ можуть перейти в контрнаступ або в середині червня, або в кінці. Та це станеться за умови надходження в України необхідної кількості зброї.

«Йдеться не про ленд-ліз, а про ту допомогу, яка нам організовувалась у березні – квітні», — зазначив Жданов.

Поделиться публикацией