ЗСУ МОДЕРНІЗУЮТЬ КОМПЛЕКСИ УПРАВЛІННЯ ВОГНЕМ АРТИЛЕРІЇ

На 732-й Центральній артилерійській базі озброєння вперше у Збройних Силах України розпочато модернізацію комплексу машин управління вогнем самохідної артилерії.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України 18 кввітня ц.р.

В першу чергу здійснюється капітальний ремонт кожної одиниці озброєння та її повне розбирання із заміною всіх технічних елементів.

Згідно визначених завдань передбачається переобладнання програмно-апаратного комплексу бойових машин, що дозволить враховувати всі аспекти підготовки та управління бойовою стрільбою та забезпечувати управління підрозділами в автоматизованому режимі.

В машинах управління вогнем самохідної артилерії буде замінено радіостанції на сучасні західні та вітчизняні аналоги, також будуть замінені системи передачі даних на цифрові.

У подальшому модернізована техніка буде розподілена по частинах Збройних Сил України.
Машина управління вогнем артилерії — це уніфікована командно-спостережна (командно-штабна) машина артилерії, що призначена для автоматизації процесу управління вогнем і бойовими діями артилерійських підрозділів.

Раніше роботи з модернізації та виробництво таких комплексів проводились виключно на підприємствах оборонно-промислового комплексу, так на репетиції військового параду до Дня Незалежності вперше була показана машина управління вогнем артилерії комплексу автоматизованого управління (КАУ) «Оболонь-А», розробки та виробництва Львівський завод «ЛОРТА», що виконана на шасі багатоцільового тягача МТ-ЛБу.

КАУ «Оболонь-А» – це автоматизована система управління нового покоління і високого інтелектуального рівня. Під час розробки блоків машин комплексу використана сучасна елементна база провідних зарубіжних виробників.

Поделиться публикацией