ЗСУ ЗАЦІКАВЛЕНІ В ПРИДБАННІ ЗБРОЇ У ПРИВАТНИХ ВИРОБНИКІВ ОБОРОННОГО ОЗБРОЄННЯ І ТЕХНІКИ

 

Збройні сили України зацікавлені в придбанні у приватних виробників оборонного озброєння і техніки безпілотних літальних апаратів (БПЛА), боєприпасів та дронів-камікадзе.

Про це 14 вересня ц.р. повідомив портал Інтерфакс-Україна, посилаючись на тимчасово виконуючого обов’язки начальника штабу Сухопутних військ — заступника командувача Сухопутних військ ЗСУ, генерала Олександра Грузевича.

«Сухопутні війська, в першу чергу, цікавлять БПЛА 1 класу, боєприпаси, дрони-камікадзе … Нам як споживачам не все одно, тому що я вибудовую систему вогневого ураження для піхоти і мотомеханізованих підрозділів, яка включає в себе поразки в ближній зоні, середньої і дальній «, — сказав Грузевич під час круглого столу на тему» Тактичні оборонні системи, які невідкладно потрібні армії «, організованого Центром досліджень армії, конверсії і роззброєння 14 вересня.

в круглому столі брали участь представники приватних компаній із виробництва озброєння для потреб ЗСУ, які презентували розробки тактично-оборонних систем, що можуть надійти на озброєння армії в короткостроковій перспективі протягом 2022-2023 років.

Зокрема, було презентовано розробки мінних систем масового ураження типів АМД-2М, АМД-2-500, УДМ (донні), автомобілі для перевезення розрахунків БТРК, АГС, міномети, ударні безпілотні авіаційні системи ПД-2, РАМ-2, програмне забезпечення «Термінал» та інші види озброєння.

Він також додав, що командування української армії зацікавлене в цифровізації військових процесів, автоматизації систем управління і зброї, в багатоцільових платформах, а також в придбанні наземних роботизованих комплексів.

Поделиться публикацией