ЗСУ ГОТУЮТЬСЯ ПРИЙНЯТИ НА ОЗБРОЄННЯ ПРОТИТАНКОВІ РАКЕТНІ КОМПЛЕКСИ JAVELIN – НАЧАЛЬНИК ГЕНЕРАЛЬНОГО ШТАБУ

Збройні сили України вже опрацьовують заходи з метою підготовки до прийняття на озброєння американських протитанкових ракетних комплексів Javelin. Про це 17 січня у Брюсселі заявив начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України генерал армії Віктор Муженко

Начальник Генштабу – головнокомандувач Збройних Сил України Віктор Муженко взяв участь у засіданнях Військового комітету НАТО на рівні начальників генштабів та провів низку двосторонніх робочих зустрічей з керівництвом НАТО і країн-партнерів.

За словами начальника Генштабу ЗСУ, позиція одна: йдеться про Javelin. Є відповідна процедура їх отримання. Вона не така швидка, як хотілося. Для цього необхідна робота відповідних експертів у питаннях обстеження готовності України приймати таку зброю. Зокрема, Муженко уточнив, що йдеться й про питання безпеки та умов зберігання такої зброї, а також оформлення процесу її передачі.

«Підготовка до застосування та експлуатації такої зброї нами вже проводиться», – заявив В. Муженко.

Раніше повідомлялося про плани США поставити до України 35 пускових установок ПТРК Javelin та 210 ракет до них.

Напередодні посол США в Україні Марі Йованович в інтерв’ю ЗМІ повідомила, що американський уряд надасть Україні зброю, зокрема протитанкові комплекси Javelin, безкоштовно.

Поделиться публикацией