ЗСУ ВІДПРАЦЮВАЛИ ЗНИЩЕННЯ ВОРОЖОГО ДЕСАНТУ НА ДОНЕЧЧИНІ

У навчаннях були задіяні авіація, артилерія і бронетехніка.

На одному з військових полігонів у Донецькій області відбулися навчання, в ході яких українські бійці відпрацювали знищення ворожого десанту. В інструкторсько-методичних заняттях взяли участь військовослужбовці зі складу оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил.

Про це повідомили в пресцентрі штабу ООС 20 листопада.

Згідно з легендою, противник висадив парашутний десант у тилу позицій Збройних сил України. Командир бригади прийняв рішення задіяти протидесантний резерв.

Спочатку артилерія і авіація завдали удару по десанту, заблокувавши його на вихідних рубежах. Знищення умовного противника завершили основні сили протидесантного резерву.

«Головна мета заняття полягала у виробленні єдиного підходу щодо порядку дій сил і засобів протидесантних резерву, а також вдосконалення навичок командирів в управлінні діями підрозділів… Особовий склад діяв професійно і впевнено. Визначені цілі досягнуто в повному обсязі», — відзначили в штабі.

Нагадаємо, що у лютому 2020 року відбулися наймасштабніші з початку року навчання з бойовими стрільбами на узбережжі Азовського моря в Донецькій області. У рамках навчань «Попутний вітер» підрозділи Збройних сил, Національної гвардії та Держприкордонслужби відпрацювали відбиття атаки ворожого десанту на азовському узбережжі.

У навчаннях були задіяні близько 400 людей особового складу, п’ять кораблів і катерів Військово-морських сил ЗСУ та Морської охорони ДПСУ, 25 одиниць артилерії, включаючи реактивні системи залпового вогню, 13 одиниць бронетехніки (танки, БМП і бронеавтомобілі), два вертольоти Мі-8 і Мі-14 морської авіації, два штурмовики Су-25 і два винищувача МіГ-29 Повітряних сил ЗСУ.

Поделиться публикацией