ЗСУ ВІДНОВИЛИ 8 ЦЕХІВ ЗБИРАННЯ ТА РЕМОНТУ БОЄПРИПАСІВ

Для підтримання запасів ракет і боєприпасів у боєготовому стані відновлено роботу 8 цехів, які відремонтували близько 37 тис. тон боєприпасів та 600 ракет для ПТРК.

Про це учора, 11 березня, розповів під час брифінгу начальник Озброєння ЗС України генерал-майор Микола Шевцов, повідомляє Defense Express з посиланням на офіційну сторінку Генштабу у Facebook.

Сьогодні, як поінформував генерал-майор Микола Шевцов, у Збройних Силах України для підтримання запасів ракет і боєприпасів у боєготовому стані відновлено роботу 8 цехів їх збирання та ремонту. Це дозволило провести ремонт близько 37 тис. тон боєприпасів, освоїти технологію та відремонтувати понад 600 од. протитанкових керованих ракет.

Крім того, ЗСУ поступово переходять на українські ракети та боєприпаси.

«Прийнято на озброєння та постачається до військ боєприпаси і ракети вітчизняного виробництва, такі як 7,62 мм снайперські патрони, 40-мм гранатометні постріли для підствольних та автоматичних гранатометів, 60-мм мінометні постріли, 152-мм боєприпаси до артилерійських систем, 300-мм реактивні керовані снаряди «Вільха». Розпочато масове переозброєння військ на вітчизняні протитанкові ракетні комплекси «Стугна-П» та «Корсар», — наголосив він.

 

190312 arta 2

Поделиться публикацией