ЗСУ ВЧЕРГОВЕ ВИПРОБУВАЛИ УКРАЇНСЬКІ РАКЕТИ «ВІЛЬХА-М» ТА «ВІЛЬХА-Р»

Збройні сили України випробували ракети українського виробництва «Вільха-М», а також ракет з касетною бойовою частиною «Вільха-Р», повідомив 23 травня у Facebook колишній секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов. За його словами, випробування продовжуватимуться до кінця цього тижня.

«На полігоні ЗСУ на півдні країни відбувся черговий етап випробувань українських ракет. Продовжується робота з модернізації ракет та ракетного комплексу «Вільха» і «сьогодні відбулися пуски ракет підвищеної дальності «Вільха — М» та ракет з касетною бойовою частиною «Вільха — Р», — написав Турчинов.

За його словами, випробування ракет триватимуть до кінця тижня. Зокрема, військові ще мають запустити крилаті ракет мобільного комплексу «Нептун».

«Українські науковці та виробники продовжують виконувати завдання з реалізації ракетної програми, мета якої до кінця року прийняти на озброєння ракети «Вільха-М», «Вільха-Р» та мобільний комплекс крилатих ракет «Нептун». Сподіваюся що, незважаючи на кадрові зміни в секторі безпеки і оборони України, ракетні проекти будуть виконуватися за затвердженим планом, і робота по зміцненню обороноздатності нашої держави не зупиниться», — додав Турчинов.

Попереднє випробування «Вільхи-М» відбулося 4 квітня на полігоні в Одеській області. Серійне виробництво реактивного комплексу залпового вогню «Вільха» розпочалося наприкінці грудня 2018 року, модернізована «Вільха-М» здатна вражати ціль на відстані майже вдвічі більшій від тієї, яка доступна зброї. Керовані ракети «Вільхи» вражають ціль на відстані 70 км, модернізованої РСЗВ «Вільха-М» — на відстані 130 км.

РСЗВ «Вільха» створено на основі модернізованої радянської РСЗВ 9К58 «Смерч», вона є новим поколінням «Градів». Систему розміщену на шасі КрАЗ і оснащено кабіною на п’ять місць. Маса – майже 20 тонн, максимальна швидкість — до 85 км/ч.

Поделиться публикацией