ЗРС С-350 «ВИТЯЗЬ» ПЕРШИМИ НАДІЙДУТЬ НА ОЗБРОЄННЯ ПРИКОРДОННИХ І ПРИМОРСЬКИХ ВІЙСЬКОВИХ ЧАСТИН РФ

Прикордонні і приморські зенітні ракетні полки Повітряно-космічних сил (ВКС) Росії першими отримають комплекс С-350 «Витязь».
Про це повідомив заступник начальника зенітних ракетних військ ВКС полковник Юрій Муравкін в інтерв’ю газеті «Красная звезда», опублікованому 8 липня.

«В першу чергу він [комплекс С-350] піде на озброєння прикордонних і приморських зенітних ракетних полків Повітряно-космічних сил, що в поєднанні з його високими маневреними можливостями дозволить швидко і ефективно виконувати завдання за призначенням», — розповів Муравкін.

Він зазначив, що за рахунок нової і компактної зенітної керованої ракети комплекс отримав боєкомплект, який в три рази перевищує боєкомплект С-300 і С-400, а особливо його побудови дозволяють відбивати удари засобів повітряного нападу противника одночасно з усіх напрямків. За словами Муравкіна, комплекс С-350 по праву можна назвати «вбивцею крилатих ракет».

Замначальника зенітних ракетних військ ВКС додав, що з 2020 року військовослужбовці першого зенітного ракетного полку вже будуть перевчити на комплекс С-350.

Зенітна ракетна система С-350 «Витязь» призначена для оборони важливих об’єктів адміністративного або військового призначення від ударів різних засобів нападу з повітря. Комплекс здатний працювати в автоматичному режимі, при якому розрахунок забезпечує розгортання ЗРС і контроль за діями системи. Максимальна кількість одночасно слабости аеродинамічних цілей — 16, балістичних — 12. Максимальна дальність ураження — 60 км, висота — 30 км. Час розгортання системи в бойове положення — 5 хвилин.

Поделиться публикацией