ЗРАЗКИ ОЗБРОЄННЯ ТА ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ З 2022 РОКУ МАЮТЬ ЗАКУПОВУВАТИСЬ ЗА ВІДКРИТИМИ ПРОЦЕДУРАМИ — ЗАСТУПНИК МІНІСТРА ОБОРОНИ УКРАЇНИ

Зразки озброєння та військової техніки, які пройшли стадії дослідно-конструкторських робіт, стоять на озброєнні та одночасно експортуються до іноземних країн, або виставляються для показу на міжнародних виставках, з 2022 року мають закуповуватись за відкритими процедурами. Для вирішення цього завдання у Міністерстві оборони будуть розроблені відповідні механізми.

Про це 8 вересня ц.р. повідомив портал Арміяinform, посилаючись на заступника Міністра оборони України Олександра Носова із керівним складом підрозділів оборонного відомства та Збройних Сил, які відповідно до покладених завдань беруть участь у проведенні оборонних закупівель.

«Через прозорі конкурентні процедури, через створення умов для належного демократичного цивільного контролю маємо рухатись до зменшення частки таємних договорів у закупівлях озброєння та військової техніки. Сьогоднішнє законодавство дозволяє забезпечити баланс між прозорістю використання оборонного бюджету та інтересами обороноздатності країни», — визначив завдання учасникам наради заступник Міністра оборони України.

За словами Олександра Носова, Міністерство оборони України послідовно і наполегливо продовжуватиме роботу над підвищенням відкритості та конкурентності процесу закупівлі озброєння та військової техніки у рамках Державного оборонного замовлення.

Поделиться публикацией